"People buy your words not your actions", dit is de introductie die voor storydoing is gegeven. Er is gezocht naar creatieve manieren om naar de wereld te kijken en hiermee jezelf neer te zetten als ontwerper. Een reis naar binnen om vervolgens naar buiten te dragen.
Dit ontwerpersmanifest is transmediaal gemaakt, waarbij een online mediakanaal is gebruikt als proof of concept. Er is hiermee een reis gemaakt, een eigen hero's journey, waarbij de eigen signatuur is ontdekt.
DE AANLEIDING
Van niets iets maken, prinnebetjes (lees: binnenpretjes) en overal het positieve van inzien. Mijn gedachten staan haast nooit stil en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo ben ik nooit alleen en geeft mijn creatieve geest mij veel plezier. Toch kan het soms vermoeiend zijn en snak ik naar stilte.
Deze stilte weet ik te realiseren door stil te staan en op te gaan in een moment. Wanneer ik met mijn hondje door het bos loop kan ik alles wat 'moet' even volledig achter mij laten. Deze rustmomenten geven de kans na te denken of ik tevreden ben waar ik sta. Wat echt belangrijk is. Mijn creativiteit krijgt dan de vrije loop en zie ik ineens van alles om mij heen. Vriendelijke gezichten in bomen, confetti op de grond, vliegende vogels.. ect. De waardering voor deze kleine dingen geeft mij een gevoel van geluk. Ik ga op in het moment en heb weer zo´n prinnebetje. Het zorgt ervoor dat ik beter weet wie ik ben, waar ik sta en wat ik wil. Ik kan mijzelf in een ander perspectief zien en gemakkelijker relativeren. Het draagt bij aan mijn zelfbewustzijn.
Zelfbewustzijn is voor mij belangrijk is vanaf het begin al aanwezig. Voorheen kon het een last zijn, waarbij ik mijzelf veel vergeleek met anderen. Tegenwoordig heb ik het weten om te vormen tot mijn kracht: door zelfbewust te zijn ontdek ik steeds meer over mijn eigen identiteit en kan ik mijn koers gemakkelijker bepalen en/of wijzigen. Het is een onmisbaar onderdeel geworden van mijn ontwerperschap.

HET DOEL
En wat ik nu wil bereiken als ontwerper? Laten zien dat je waarde kan creëren door stil te staan. Iedereen vult dit op een eigen manier in. Met een transmediaal platform kan de waarde die het mij heeft gegeven uitgedragen worden naar anderen, waarin zij hopelijk op zoek gaan, kunnen stilstaan en vinden wat echt belangrijk is voor hen.
DE REIS
Gedurende deze leerwerkgroep heb ik een eigen reis doorgemaakt om tot een ontwerpersmanifest te komen. Dit is inzichtelijk gemaakt met een hero's journey, waarbij iedere stap is beschreven.
WHAT THE FACE
Het leven bestaat vol uit verborgen beelden! Als je maar even durft stil te staan om te kijken. In de huidige maatschappij lopen agenda’s over, men heeft hoge verwachtingen van elkaar, er heerst een prestatiedruk en een burn-out ligt op de loer. Het is dus niet even gemakkelijk. Altijd bezig zijn met de volgende stap kan ervoor zorgen dat je het belangrijkste soms uit het oog verliest: Jezelf.
Door de race-modus te doorbreken geeft je jezelf de kans te relativeren. “Is die deadline nu echt zo belangrijk? Hoe kan het dat ik mij steeds vaker vermoeid voel? Wanneer heb ik voor het laatst iets leuks gedaan met mijn gezin? Hoe zou het met mijn moeder gaan? Hoe voel ik mij eigenlijk? Ben ik tevreden met waar ik sta en wie ik ben?” Het stellen van deze vragen is een eerste stap naar waardering voor wat er echt toe doet.
Een transmediaal verhaal kan bijdragen aan het creëren van zo’n moment en helpen mensen even stil te laten staan. Hieruit is What The Face ontstaan, een beweging dat verborgen beelden in de alledaagse omgeving zichtbaar maakt, met als doel mensen stil te laten staan om waardering te vormen voor het kleine om hen heen. De gevolgen hiervan kunnen groots zijn. Zo kan een betere mentale balans ontstaan en een sterkere connectie met je eigen kern. Dus zet die race-modus uit en ontdek de creatieve wereld van What The Face. Je zult ontdekken dat je nooit alleen bent.





MEER ONTDEKKEN?
Er zijn natuurlijk veel meer stappen ondernomen om tot het eindresultaat te komen. Klik op te button hieronder om te ontdekken hoe ik mijn reis precies heb ervaren: